06-38 32 31 80 [email protected]

Hulp Bij Klusjes

Wij als klusteam voeren een groot aantal klussen uit. Van grotere klussen, zoals het plaatsen van een keuken en het schilderen van een huis, tot kleine klusjes, zoals het ophangen van een schilderijtje of een nieuwe lamp en het repareren van een la.

Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat ze die kleine klusjes vaak niet zelf kunnen uitvoeren. In 2022 gaf ik mijn eerste cursus voor beginners. Daarbij merkte ik dat sommige mensen nog nooit een gat hadden geboord of een schroef in hadden gedraaid met een accu schroefmachine.

In deze tijd vind je niet veel bedrijven meer die nog even langskomen voor die kleine klusjes, terwijl dat voor ons vaak een kwestie van minuten is. Met de juiste kennis van materialen en gereedschappen zouden veel mensen dit zelf kunnen oplossen.

Wij als klusbedrijf werken met professioneel, vaak wat zwaarder en ook duurder gereedschap, omdat onze tools dagelijks moeten presteren. Maar als thuisklusser is veel goedkoper gereedschap ook prima. Een accu boormachine van bijvoorbeeld de Action functioneert voor thuis prima.

In mijn workshops leer je welke gereedschappen wel of niet goed zijn, maar ook waar en vooral hoe je ze gebruikt. Na het volgen van mijn workshops ben jezelf  in staat om kleine klussen in huis te fiksen.

Lees hieronder verder over de workshops die je kunt volgen.

Hulp Bij Klusjes is een klusbedrijf

Een workshop bestaat uit 4 uur met twee pauzes. De workshops vinden plaats op de volgende tijden: van  8:00 tot 12:00 uur of van 13;00 tot 17:00 uur. Koffie, thee en frisdrank is inbegrepen. Er is een stofvrije kantine aanwezig en een toilet. De werkplaats is groot waardoor er met gemak 7 cursisten tegelijk aan het oefenen kunnen zijn.

 

Workshop: Gereedschapskennis

Je leert gereedschappen kennen, die je in huis zou moeten hebben om zelf te kunnen klussen en extra gereedschap wat het nog handiger zou kunnen maken. Je leert over goed en minder goed gereedschap.

Prijs € 55,00

Workshop: Schilderen en kitten

Je leert verschillende soorten verf kennen, zoals synthetische verf en verf op waterbasis. Verder geef ik uitleg welke kwasten te gebruiken, welke voorbehandeling bij schilderen nodig is en geef ik uitleg over diverse soorten kit. Je leert zelf kitten

Prijs € 55,00

Workshop: Elektra

Leer hoe je een stekker vervangt, wat de kleuren van de bedradingen betekenen, hoe hang je een lamp op aan een gips plafond. Je leert spanning meten en welke materialen je kunt gebruiken in je eigen huis, maar ook hoe je een kapotte dimmer vervangt en hoe je zelf een videobel plaatst.

Prijs € 55,00

Workshop: Zagen

Veilig leren zagen met de handzaag maar ook met machinaal gereedschap, zoals decoupeerzaag, diverse cirkelzagen, enzoorts. Tijdens de workshop leer je wanneer je welke zaag moet gebruiken, hoe je ze instelt zonder verlies van de zaagsnede en kartelige rand.

Prijs € 55,00

Workshop: Boren & ophangen

Boren in verschillende materialen, de juiste boor kiezen voor elk materiaal, Welke plug en schroef kiesje. Uitleg over diverse pluggen en schoeven. Tevens leer je oude gaten te vullen zodat je ze bijna niet meer ziet. Waterpas schilderijtjes ophangen en trucs al je verkeerd boort

Prijs € 55,00

Workshop: Hang en sluitwerk

Leer zelf sloten vervangen, hoe je het verschil tussen slechte sloten en goede sloten kunt zien, verschil tussen beslag, paniekfunctie bij cilinder. Kerntrekbeveiliging uitgelegd. Leer om zelf een insteekgrendel aan de deur te zetten

Prijs € 55,00

Workshop: Timmeren

Prijs € 55,00

Workshop:

Prijs € 55,00

kluscursus 2023

Cursusleider Kian Thé

Klusjesman , Hulp Bij Klusjes