06-38 32 31 80 [email protected]

Cursus deel twee: Gaten boren

door | mrt 6, 2022

Cursus deel twee gaten boren

Pluggen zijn er in honderden soorten en wellicht honderden merken. Ik maak enkel gebruik van Fischer pluggen. De pluggen en de schroeven, die bijvoorbeeld bij een lamp worden meegeleverd, gooi ik meestal direct weg. De pluggen zijn van hard plastic en de schroeven hebben niet de juiste hardheid, waardoor de schroef meestal al kapot is, voordat deze compleet is vastgedraaid.

De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling ontstaan in verschillende pluggen. Voor elke klus heb ik de juiste plug bij me.

Op de plug valt te lezen welke boor en welke schroeven je kunt gebruiken.

Fischer duopower pluggen

De Duopower plug is de bekende populaire universele plug van Fischer. Deze slimme universele plug is geschikt voor alle bouwmaterialen. De werking van de plug is verschillend per ondergrond. De plug zal spreiden, vouwen of knopen afhankelijk in welke ondergrond de Duopower plug word toegepast.

DuoBlade S zelfborende gipsplaatplug met schroef

De innovatieve zelfborende pluggenset voor gipsplaten maakt een schoon en effectief boorproces in gipsplaten en gipsvezelplaten mogelijk. De anti-rotatievergrendeling voorkomt dat de plug in het boorgat gaat draaien. Het kan ook handig zijn voor in de handel verkrijgbare haken, schroeven en oogjes.

Hollewandplug / gipsplaatplug incl schroef zelfborend

Onmisbare plug in elke woningen en bedrijfsruimte met gipswanden. Deze zelfborende metalen gipsplaatplug / hollewandplug wordt geleverd met bijbehorende schroef van 4,0x40mm.

fischer metalen hollewandplug

Metalen hollewandpluggen met zeskante schroef is een veelzijdige hollewandplug geschikt voor alle plaatmateriaal. .

Fischer Chemische mortel

Toepassingsgebied Verankeringen in ongescheurd beton, volle baksteen, cellenbeton en kalkzandsteen.

SDS boren makkelijk te plaatsen met kliksysteem

Bij een normale boor wordt de boor vastgezet door de spankop of snelspanboorkop van de boormachine. Een SDS-boor heeft echter een uitsparing aan twee kanten, waardoor de boor maar op één manier in de machine kan en direct geborgd wordt.  Hierdoor klikt de boor zich makkelijk vast in uw boormachine waardoor deze boren niet los kunnen raken terwijl u aan het werk bent. De eerste keer zult u even moeten zoeken hoe de boor precies in de kop past. Als dit eenmaal onder de knie is, dan zult u zien dat u nooit meer last heeft van een los draaiende boor.

Normale booor

Zo zijn er normale boren die vast worden gedraaid met een spansleutel

Glas- en tegelboor

Deze glas- en tegelboor van is door zijn hardmetalen snijplaat vooraan uitermate geschikt om door deze harde materialen te boren. De boor kan makkelijk door glas, tegels van marmer, graniet, keramiek, hardsteen en gelaagd glas boren. 

Weet waar je in boort: • Celbeton (zacht) • Gips (zacht) • Badkamer tegel (hard) • Baksteen (hard) • Beton (hard)

Koop geen gewone boormachine, maar kies voor SDS Plus (Special Direct System). Rond de € 120,00. heb je er al één voor thuisgebruik. Bespaar nooit op boortjes, goed hoeft niet duur te zijn. Voor thuis gebruik is boortje 6 en 8 al voldoende. Per boor betaal je rond de € 5,00. De boor doet het werk, als je hard moet duwenis de boor stomp en word hij gloeiend heet.